Veselý dort Co potřebujete? Jak postupovat? Místo koupeného korpusu si můžete upéct vlastní piškotové těsto. Katka Lapátková z Prahy 4 si vymyslela vlastní veselý dort. Děkujeme. Jak vidíte kreativitě se meze nekladou. | |
2. Komínky z lilku Co potřebujete? |
Komínky z lilku - pokračování receptu
Jak postupovat?
Lilek umyje a nakrájíme na kolečka, můžeme ho nakrájet i se slupkou. Pak si do hrnečku připravíme dressing z rozmačkaného česneku, bazalky, vody a 2 lžiček olivového oleje. Kolečka lilku necháme odležet v tomto dressingu. A pak už jenom „budujeme“ komínky. Do pekáče střídavě na sebe ukládáme kolečka lilku a syrové kolečka. Jak vysoké tyto komínky budou, je jenom na Vás. Pak necháme vše dobře zapéct ve vyhřáté troubě. Komínky pečeme tak 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Jako přílohu si můžete dát pečené brambory nebo opečený chleba.
Dobrou chuť!
3. Usměvavý Chlebánek I příprava obyčejného krajíce chleba k snídani nebo k večeři může být pro rodiče s dětmi zábavou. To, co na něj položíte může být zdravé ale zároveň i zábavné. Posuďte sami, co všechno se našim kolegům ze Švédska podařilo s krajícem chleba vytvořit. Dokonce je možné na chleba i zdravě psát. |
Ledové bubliny Když je horké léto, je důležité dodržovat pitný režim. Děti na to občas zapomenou, ale když jim do skleničky hodíte pár kousků ledu, hned mají větší chuť pít. Ale i tyto ledové bubliny můžou být něčím speciální a také více osvěžující. Hned jsou zajímavější, když jsou v nich zmražené například lístky různých bylinek (máty nebo meduňky). Do ledových bublin můžete nechat zmrazit také ovoce. Tyto ledové bubliny pak můžete hodit dětem například do ovocných koktejlů. |
Dopisová pomazánka Množství: 4 jedlíci | |
Postup: |