Zmrrrzlina Množství: 4 jedlíci |
Zmrrrzlina - pokračování
Postup:
1. Do nádoby dej tvaroh, trochu mléka, cukr a jahody. 2. Podle možností je rozmačkej vidličkou na hladkou hmotu… 3. …anebo ještě lépe rozmixuj (buď sám, nebo popros svého dospělého kuchtíka). 4. Připrav si formy na zmrzlinu a do forem nalij jahodovou hmotu asi 5 mm pod okraj. 5. Formy dobře zavíčkuj! 6. Dobře zavřené formy postav (tj. nepokládej naležato) na 8 hodin do mrazáku. 7. Potom formy vyndej a ve dřezu na ně pusť trochu teplé vody, aby šla zmrzlina lépe vytáhnout. Zmrzlina přimrzla k víčku, a když za něj zatáhneš, vytáhneš ji z formy. A můžeš se do ní pustit!
Závěrem: Místo jahod použij kakao, maliny, borůvky, džem a vůbec všechno možné, co se dá sníst… Anebo – co použít potravinářskou barvu a obarvit zmrzlinu na fialovomodrozeleno?
Zelený koktejl Množství: 1,5 litru Náročnost: 2 Čas: 1 a 1 hodiny | |
Postup: 1. Na čistém místě natrhej do cedníku bylinky, pak je propláchni pod tekoucí vodou. Na prkénku je rozkrájej na kousky, dej je do nádoby na mixování, přilej půl litru vody a bylinky rozmixuj nadrobno. Nech je v nádobě hodinu odstát. Přes čisté bílé plátno směs přeceď do velkého džbánku. Dolej pomerančovým, banánovým nebo ananasovým džusem. Džbánek skladuj na chladném místě. |